Selasa, 4 Februari 2014

Cuti CNY

As salam semua....

Hari ini umi nak cerita cuti CNY kami yang lepas. Kami satu keluarga balik kampung kat Terengganu. Kampung belah abah. Sejak mula sampai hingga la nak balik kuantan Syasya demam, selesema dan batok. 3 hari kami kat sana 3 klinik kami pergi sebab risau Syasya tak sihat-sihat. Hari jumaat kami pergi Hospital Sultanah Nur Zahirah di Kuala Terengganu.


Ini no giliran Syasya. Ini kali pertama umi datang kat klinik ini.


Ini hari ke pertama kami kat T'ganu. Kami pergi ke Mydin besar T'ganu. Masa sampai kebetulan ada tarian naga. Suka gak Syasya tengok naga-naga ini. Macam hilang aje demam dia kejap. Tapi bila balik rumah demam datang balik. Hehehehe.

Ini pulak hari ke dua. Kami pergi ke majlis perkahwinan mak jang abah di Bukit Diman. Meriah gak majlisnya. Ralek Syasya tengok mak jang solek. =)

Inilah mak jang abah. Yang pegang panyung untuk pengantin perempuan tu adalah tok ma Syasya. =)

Ini pula kami kat pasar payang. Syasya dan abah teman umi pergi memborong. Tq sayang-sayang umi. Umi sayang sangat kat abah dan Syasya.

Syasya tengak beborak dengan kakak katanya. =)

Syasya tengah betulkan topi dia. =)

Ini gambar masa kami nak balik kuantan. Kami berhenti kat Cherathat untuk rehat dan makan jap. Masa ini Syasya masih kurang sihat juga. Demam dia take on take off. Kesian anak umi ini. Malam itu dia tak makan pun. Tido aje. 

Tapi hari ini umi tengok macam ada perubahan sikit. Adik dah kembali lincah. Umi dan abah harap ada cepat semboh ye sayang. Amin.......

Tq.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nuffnang Ads

SYASYA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

NUFFNANG

Copyright to HAZWANIE
Designed by UMIESUEstudio 2015